نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق خودکارآمدی عمومی می باشد. خودکارآمدی عمومی از نظریه شناختی  اجتماعی بندورا است که به باورها یا قضاوتهای فرد به توانائیهای خود در انجام وظایف و مسئولیت ها اشاره دارد و مبتنی بر الگوی علّی سه جانبه رفتار، محیط،  فرد است(بندورا، 1982، ص122).

 

 

 

خودكارآمدي، به عنوان يك مفهوم از مفاهيم يادگيري اجتماعي، اولين بار در سال 1997توسط   بندورا  مطرح شد(آلتو وهمکاران ، 1997، ص51). از نظر بندورا، خودكارآمدي: قضاوت افراد در مورد توانمندي هاي خود است و به احساس های کفایت، شایستگی، و قابلیت در کنار آمدن با زندگی اشاره دارد. بندورا (1986) در کتاب پایه های اندیشه و رفتار اجتماعی می گوید که انسان ها دارای یک نظام خود هستند که در کنترل اندیشه ها، احساس ها و کنش های مؤثر است.

 

 

 

 

از نظر او رفتار و انگیزش انسان نیز در باورهایی است که انسان ها از خود دارند که این سازه ی کلیدی در کارکرد و کنترل شخصی فرد می باشد. همچنین، از نظر بندورا خوداندیشی، یگانه توانایی انسان در ارزیابی اندیشه و رفتار خود است. به نحوی که این خودارزیابی ها در برگیرنده ی دریافت های خودکارآمدی است. باورهای کارآمدی نیز علاوه براینکه بر الگوهای اندیشه و واکنش های هیجانی افراد اثر می گذارند، تعیین می کنند که انسان ها چه اندازه برای انجام کارهایشان زمان می گذارند، هنگام برخورد با دشواری ها تا پایداری می کنند، و آیا در برخورد با موقعیت های گوناگون چه اندازه انعطاف پذیر هستند. براین اساس، افرادی با خودکارآمدی پایین شاید باور کنند که وضع حل ناشدنی است. یعنی باوری که تنیدگی، افسردگی و دیدی باریک بینانه برای گره گشایی پرورش می دهد(رجبی 1385، صص 113 111).

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

فصل دوم (ادبیات و پیشینه ی پژوهش)
پیشگفتار    13
اختلال افسردگی    13
تعریف افسردگی    18
انواع افسردگی    20
نظریه های افسردگی    25
جنسیت و افسردگی    32
تفاوت های فردی و افسردگی    34
تأثیر افسردگی بر ابعاد زندگی    34
علائم افسردگی اساسی    36
علل افسردگی    39
ویژگی ها و ابعاد تشخیصی اختلال افسردگی    43
درمان افسردگی    43
روان درمانی    44
روان درمانی از دیدگاه های مختلف     47
دارو درمانی    48
شوک درمانی     50
شناختی درمانی     50
درمان شناختی  رفتاری     51
فرایندهای درمان شناختی  رفتاری     56
راهبردها و فنون رویکرد شناختی  رفتاری    61
آموزش مثبت نگری    66
احساس تنهایی    67
سبب شناسی احساس تنهایی    70
احساس تنهایی در بیماری های نوروتیک    72
خودکارآمدی    74
تأثیر خودکارآمدی بر سلامت     76
عوامل مرتبط با احساس کارآمدی    78
پیشینه ی پژوهشی    79
پژوهش های انجام شده در داخل کشور    79
پژوهش های انجام شده در خارج از کشور    82

 

منابع